TERVETULOA - VÄLKOMMEN

 Ihanaa, että juuri Sinä tulit lukemaan uutta blogiani! Tervetuloa!

Olen Arja, pitkän ajan ammattilainen kauneusalalla. Tänä vuonna tulee täyteen jo 34 vuotta töitä kauneusalalla, erilaisissa työ tehtävissä.

Tässä blogissa tulen teille kertomaan, opettamaan ja näyttämään kuvien ja videoiden avulla erilaisista kauneusalalla olevista meikeistä, hoidoista, tuotteista, tyylisuunnista ja kivoista jutuista mitä tällä alalla on tarjolla ja mitä tapahtuu. Otan mielelläni vastaan  Sinulta/Teiltä toivomuksia mikä on/olisi sellainen asia joka olisi kiinnostava ja nimenomaan kauneusalalta.

Minulla on oma pieni hoitola Beauty & Soul Pietarsaaressa sekä teen freelancer keikkoja maskeeraajana ja kosmetologina eri puolilla Suomea.

Vähän enemmän tietoa sinulle minun taustastani. Olen opiskellut useamman ammatin ja itseasiassa opiskelen tällä hetkelläkin, mutta ne tärkeimmät ammatit jotka liittyvät kauneusalaan ovat

- 1996 Meikkaaja

- 1997 Maskeeraaja

- 2004 kosmetologi

- Opiskelen tällä hetkellä erikoismaskeeraajan tutkintoa Helsingissä Stadin ammattiopistolla ja valmistun keväällä 2021.

Erilaisia kursseja on tullut vuosien aikana käytyä. Ensimmäiset kauneuskurssit kävin jo 20 vuotiaana jolloin jo aloitin meikkiesittelijänä ja -kouluttajana toimimisen. Meikkaaminen ja ihonhoito vain vei mennessään, tämä on vaan se minun juttuni!

- 1995 Väri- ja tyylikonsultti Beauty for all seasons

- 1997 Rakennekynsikoulutus Maarit Leikoski

- 2005 Akryyli rakennekynsikoulutus

- 2007 Rakennekynsikoulutus LCN

- 2008 Ripsienpidennys koulutus Magic Eyes

- sekä useita erilaisia kynsikoristelu ja -tekniikka koulutuksia suomalaisilta ja ulkomaalaisilta kouluttajilta, erilaisia meikkikursseja, ihon ja -vartalonhoitokoulutuksia. Mielettömän paljon ihania ja opettavaisia oppitunteja olen saanut itse opiskella. Tämä alahan on sellainen, että sitä ei ole koskaan valmis.

No entäs sitten työkokemukseni alalta? Kaikkia en nyt tässä luettele mutta noin "pääjutut" niin tiedät mitä olen tehnyt ja mitä osaan. Kenties herätän Sinussa jopa mielenkiinnon minun ammattitaitooni? Aloitetaanpas taas sieltä alusta kun Arja oli nuori ja innokas kun oli löytänyt kauneusalan :)

- 1986 kosmetiikan suoramyyntiyrityksen edustajana aloittaminen, 1989 piiripäällikkö samalle kosmetiikan suoramyyntiyritykselle Etelä-Pohjanmaan alueella, 1994 aluepäällikkö sama yritys Pohjanmaa/Keski-Pohjanmaan alueella

- oma yritys vuodesta 1994 alkaen, yritys ollut vuosien aikana sivutoiminen tai päätyö

- 1996 kauneushoitola yhdessä ystävän kanssa Pietarsaareen

- 1996-2001 freelancerkouluttaja kauneusalalla, kiersin ympäri Suomea kouluttamassa alan ammattilaisia ja kuluttajia meikki ja ihonhoito

- 1997 alkaen freelancer maskeeraaja (lehtikuvaukset, tuotekuvaukset lehtiin/tuotekatalogit, erilaiset artisti meikit esiintymisiin, meikit missikilpailuihin, näytösmeikit, meikit fitneskilpailuun, meikit kampaajien SM kilpailut, elokuva meikit, teatterimeikkaukset, musiikkivideo meikit, TV mainos meikit, itsenäisyyspäivän Linnan juhla meikit ynnä ja vaikka mitä)

- 1999 - 2006 opettajana kosmetologilinja ammattikoulu Optima Pietarsaari

- 2007 - 2008 meikkiopettajana maskeerauskoulu Beauty Avenue Seinäjoki

Olen kilpaillut SM maskeerauskilpailussa neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 1999 tuli SM pronssia ammattilaisten kauneusmeikki sarjassa ja SM ammattilaiset 8. sija Bodypainting sarjassa samana vuonna. Olen useita kertoja meikannut kampaajille heidän SM kilpailuihin ja kerran vuonna 2000 sain erityiskunniamaininnan Lancomélta mallille tehdystä meikistäni.

Tämmöistä kaikkea on tullut tehtyä kauneusalalla ja työt jatkuvat edelleen. Välillä kaikki ei mene kuten on suunnitellut, mutta sydämessä palaa tuli tälle alalle.

Toivottavasti tämä herätti Sinussa kiinnostusta sen verran, että palaat lukemaan jatkossakin tätä blogiani.  Tästä onkin sitten hyvä jatkaa blogittamista. Ihanaa viikkoa Sinulle lukijani!

We are all of us Stars, and we deserve to twinkle -Marilyn Monroe
- Arja

Kommentit

 1. Mahtavaa Arja! Sinullahan on monipuolinen tietotaito ja kokemus alasta, kivaa seurata sinun blogiasi! Enpäs tienny että sinäkin olet työskennellyt Optimalla opettajana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. // Marie (nimi katosi julkaisuvaiheessa)

   Poista
  2. Kiitos :) kaikenlaista sitä on ehtinyt tehdä. Opettaminen ja kouluttaminen on mulle tosi tärkeä juttu ollut aina, tykkään siitä työstä. Tervetuloa seuraamaan blogiani!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit