Kasvonaamio, tehovaikuttaja vai pikakaunistaja

Kasvonaamio on loistava keksintö! Tarkoitan iholla käytettävistä hoitavista naamioista en kasvomaskeista joita joudumme tällä hetkellä jatkuvasti käyttämään korona pandemian takia. 


Kasvonaamioista saadaan apua monenlaisiin ihon tarpeisiin, se voi olla kasvolihaksia rentouttava naamio, verenkiertoa ja aineenvaihduntaa aktivoiva, kiinteyttävä, kosteuttava, puhdistava, rasvaisuutta normalisoiva, ihoa rauhoittava ja pehmittävä ja vaikka mitä. Naamioita käytetään kosmeettisen hoidon päätteeksi koko kasvoilla n. 15-30 minuuttia, kauneushoitolassa sekä kotona.

Nykyään kasvonaamioita löytyy monenlaisia. On voidemaisia jotka vaikutusajan jälkeen pestään pois, geelimäisiä jotka kuivuessaan tekevät ihon pinnalle kalvon joka poistetaan, voidemainen joka jätetään iholle, on ns. tuhkimonaamioita jotka tekevät heti iholle kiinteyttävän vaikutuksen, löytyy kuitukangasnaamioita ym. joten kyllä tästä naamioiden runsaudesta varmasti löytyy jokaiselle jotakin.

Mutta tiesitkö sitä, että naamioita on käytetty jo vuosituhansien ajan? Naamioissa/naamioina käytetyt aineet ovat vaihdelleet. Nykyään todella suosittu hoitomuoto on erilaiset "happohoidot". Niillä hoidoilla saadaan ihoa kirkastettua, juonteita pehmitettyä ja hoidot antavat heti liftaavan vaikutuksen. Mielenkiintoista on se, että jo muinaisina aikoina käytettiin paljon hedelmähappoja vanhan viinin tai maitotuotteiden muodossa. Pastamaisia naamioita, joissa oli murskattua aprikoosia, viikunaa, kookosmaitoa, savea, jauhoja, hunajaa ja vahoja käytettiin 300 eKr.

Tunnettu naamioiden käyttäjä oli Kleopatra, joka siveli iholleen hunajan ja aasin maidon sekoitusta. Muinaisessa Egyptissä siloiteltiin ryppyjä naamioilla, joissa oli viinistä ja tammenkuoren parkkihapoista tehtyä mustetta, virtahevon rasvaa ja gasellin lantaa. Tuoksu tuskin oli ihana, mutta ehkä ne rypyt hävisi :) 

Renesanssin aikana käytettiin naamioina raakaa lihaa! Vasikanfileet, siankyljykset tai teurastetun kyyhkyset puolikkaat sidottiin yöksi kasvoille. Mielenkiitoista etten sanoisi erikoista...vai mitä mieltä sinä olet? Herääkö innostus kokeilemaan vasikanfileitä ensi yöksi kasvoille :D 

Naamioden teollinen valmistus alkoi 1700-luvun loppupuolella. Kotoiset luonnonnaamiot pysyivät kuitenkin tärkeinä kauneudenhoitoaineina vielä 1960-luvulle saakka ja ovat palanneet takaisin. Kotona keittiönkaapeista löytyy hyviäkin raaka-aineita naamioita varten.

Jokainen koulututettu kosmetologi tai kosmetiikanmyyjä osaa auttaa oikeanlaisen naamion asiakkaalle eli juuri Sinulle! 

Nykyaikana markkinoilla olevat naamiot ovat tärkeä osa ihonhoidossa niin hoitolassa kuin kotonakin. Koska sinulla oli viimeksi hoitava naamio kasvoillasi? 

Nyt kaikille naamiot nassulle ja muista hankkia oikeanlainen hoitava naamio juuri Sinun ihosi tarpeita varten! Ehkä ei kuitenkaan sitä vasikanfilettä.... :D

(Lähde; Kerro, kerro kuvastin: Una Nuotio)

-Arja-


Kommentit

Suositut tekstit