KÄSIEN IHONHOITO

Käsien ihoon kohdistuu monia ärsytyksiä mm. ilmasto, kemialliset ja mekaaniset ärsykkeet esimerkiksi kylmyys, kuumuus, ilman kuivuus, ilman saasteet, työn aiheuttamat epäpuhtaudet, uv-säteily, puhdistus- ja liuotusaineet, kemikaalit, runsas veden käyttö ja mekaaniset haittatekijät.

Päivittäinen käsien hoito

  • käsien pesu (muista korona pandemia suositukset)
  • käsien desinfiointi (muista korona pandemia suositukset)
  • hoitavien käsivoiteiden käyttö
  • ihon suojaaminen.

Käsien pesun yhteydessä saippua tulee huuhdella huolellisesti pois, jolloin ihon ph arvo palautuu nopeammin normaaliksi. Pesun jälkeen kädet kuivataan hyvin.

Käytä käsivoidetta useamman kerran päivässä. Sen hoitavan ja kosteuttavan vaikutuksen lisäksi se antaa suojaa iholle. Hyvän käsivoiteen tulisi sisältää luonnon öljyjä, vitamiineja (E-vitamiini) sekä kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia.

Käsien ihoa on hyvä myös kuoria viikoittain kevyellä vartalonkuorinta-aineella, ihon pinta pehmenee ja hoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoon. Käsien iholla voi käyttää naamioita esim. kasvo- tai vartalonaamioita viikoittain. 

Muista hankkia itsellesi ihana hoitava ja kosteuttava käsivoide. Pidä sitä vaikka yöpöydälläsi tai jossain lähettyvillä.

Kädet kertovat paljon ihmisestä, joten pidetään kädet pehmeinä ja siistinä!

-Arja-

Kommentit

Suositut tekstit