Tuntuuko, että hukkuu kosmetiikan valtamereen?

Tuntuuko sinusta joskus, että kosmetiikka tarjontaa on niin paljon ettei tiedä mitä haluaisi ja ennenkaikkea mitä itselleen hankkisi. Mitkä on omat tarpeet ja mitkä mahdollisuudet on hankkia kosmetiikkaa? Löytyy monen hintaisia tuotteita, joissa on lupauksia kuluttajien eri tarpeisiin tuotteita käytettäessä. Mistä tiedän mikä tuote on sitten minulle juuri sopiva? Siinäpä onkin kysymys, mutta sen takia juuri me kauneusalan ammattilaiset olemme olemassa, juuri sinua varten!

Kosmetiikassa on myös vaihtuvat trendit. Välillä suositaan enemmän teknologiaa ja välillä, kuten varsinkin nyt on luonnonkosmetiikalla, vegaanisella kosmetiikalla kasvava suosio. Kovasti on myös korealainen kosmetiikka nostanut suosiotaan erittäin tehokkailla ja edullisilla tuotteillaan.

Jos tästä on sinulle yhtään apua ja helpotusta niin se on hyvä tietää, että mikä ei muutu on se, että tarvitsemme muutamat perushoitotuotteet kasvojen ihon hoitoon millä on hyvä aloittaa kasvojen perusihonhoito. Puhdistustuote, kasvovoide, silmänympärystuote, seerumi, kuorinta ja naamioita juuri sinun ihollesi sopivat. Tuntuuko, että siinäkin oli jo monta tuotetta käytettäväksi? 

Valaisenpa hiukan sinulle puhdistustuotteista, niiden käytöstä ja hyödyistä.

PUHDISTUSTUOTTEET, sellaisen tarvitsemme päivittäiseen ihonpuhdistukseen ja meikin poistoon.  No miksi kasvot on puhdistettava joka päivä?

Ihossa on rauhasia, jotka tuottavat talia ja hikeä. Tämä iholle tullut talikerros kerää saasteita ja bakteereita ilmasta ja ympäristöstä. Joten jotta iho toimisi kunnolla tulee meidän puhdistaa talikerros säännöllisesti päivittäin puhdistustuotteella. Siihen ei ns. tavallinen käsisaippua riitä.
Saippua puhdistaa vain ihon pinnalta eli se ei puhdista riittävästi! Ja lisäksi saippua kuivattaa ihoa. 

Kasvojen iho joutuu koville, meillä täällä Suomessa jatkuvasti vaihtuvat sääolosuhteet (kylmää/ lämmintä/tuulee) sekä suomalaiset rakastavat saunomista, tehdään töitä tietokoneen edessä, tehdastyö, erilaiset harrastukset, kemikaalit ym. Joten ihonhoito on tarpeellista. 

Säännöllinen kasvojen puhdistus on tärkeää, sillä puhdistus avaa tukkeutuneet ihohuokoset ja auttaa ihon pH-tasapainon hallintaan. Se parantaa ihon kykyä ylläpitää ihon hydrolipidikerroksen toimivuutta. Hydrolipidikerros, mikä se on? Lyhyesti ja yksinkertaisesti sanottuna, ihon pintaa, orvaskeden ulointa kerrosta marrakettä peittää hydrolipidikerros, joka yhdessä marraskeden kanssa suojaa bakteeritartunnoilta ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Kun tämä suojakerros vaurioituu, se voi aiheuttaa ihon kuivumista. 

Palataanpas takaisin puhdistustuotteisiin, eli kasvojen puhdistustuotteet puhdistavat ihon hellävaraisesti, mutta kokonaisvaltaisesti meikistä, talista ja epäpuhtauksista kuitenkaan kuivattamatta ihoa tai tuhoamatta ihon suojakerrosta. Ja samalla ihoa valmistellaan seuraaviin hoitovaiheisiin. Nerokasta, eikö totta!

Puhdistustuotteita on todella monenlaisia joten siinäkin voi jo eksyä :) Putsareita, näin tuttavallisesti sanottuna, löytyy maitomaisia, geelimäisiä, vaahtomaisia, nestemäisiä, öljymäisiä, jauhemaisia ja myös kiinteänä pala muodossa olevia.

Meidän www.beautysoul.fi verkkokaupastamme löytyy tällä hetkellä Rimitan, Bybi Beautyn, Evolve Organicin ja Miraculum sarjoista putsareita. Valikoimaa täydennetään koko ajan ja uusiakin brändejä on tulossa myytiin ;)


On erittäin tärkeää, että putsarit valitaan ihotyypin mukaan. Tässä tarvitset todennäköisesti ammattilaisen apua.

                                                              KASVOVEDET, ne ovat nestemäisiä ihoa puhdistavat ja usein myös rauhoittavia tuotteita. Kasvoveden tarkoitus on palauttaa iholle normaali pH-arvo ihonpuhdistuksen jälkeen. Eli ehkäisee haitallisten bakteerien määrää iholla. Kasvovedellä on myös kosteuttavia ominaisuuksia sekä se pienentää ihohuokosia. Valitse kasvovesi sinun ihotyypillesi sopivaksi. Jos sinulla on rasvainen tai akne iho, valitset silloin kasvoveden joka rauhoittaa talineritystä ja kuiva/normaali ihotyypille valitaan rauhoittava ja kosteuttava tuote. Markkinoilta (myös meiltä) löytyy kasvovesi jossa on AHA-happoja, silloin kasvovesi myös kevyesti kuorii ihoa ja kirkastaa ihon väriä.

Kasvovedellä voi myös virkistää päivän aikana ihoa. Kasvoveden voi laittaa suihkepulloon tai ostaa jo sellaisessa valmis tuote. Sitä voi sitten päivän aikana suihkauttaa kasvoille, jopa meikin päälle. Virkistää mukavasti!

MISELLAVEDET, ovat yleensä kirkkaita ja suurimmaksi osaksi sisältävät vettä. Veden lisäksi misellavesi sisältää mietoja pinta-aktiivisia aineita, ihoa kosteuttavia sekä hoitavia aineita.  Misellavesissä käytetty pinta-aktiivinen aine on useimmiten kaprylyyliglukosidi, joka on kasviperäisistä rasvahapoista ja sokeriyhdisteestä koostuva pinta-aktiivinen aine joka muodostaa misellejä. Tämä yleensä vastaa  misellaveden puhdistustehosta. Hoitavia aineita joita lisätään misellaveteen ovat useimmiten ruusuvettä, hyaluronihappoa, aloe veraa tai erilaisia kukkaisuutteita ja nämä puolestaan tekevät misellavedestä kosteuttavan ja hoitavan.

Misellavedet sopivat kasvo-, silmä- ja huulimeikin puhdistukseen sekä ne sopivat erinomaisesti aamupuhdistukseen ja kevyen meikin puhdistukseen. Iltaisin kannattaa käyttää puhdistukseen maitomaisto, öljy- tai vaahtopuhdistustuotetta, varsinkin jos käyttää vahvempaa meikkiä. Misellavesi on kevyt ja hellä ihonpuhdistustuote, joten sitä voi käyttää kaikki ihotyypistä riippumatta. Se sopii erittäin hyvin myös atoopikoille ja herkälle iholle.

Kasvojen puhdistuksen voit tehdä myös ns. tuplapuhdistuksella. Silloin puhdistat kasvot ensin öljymäisellä ja sen jälkeen joko maitomaisella tai vaahtopuhdistustuotteella tai misellavedellä. Tulee kuitenkin muistaa, että tulee löytää se oma juttu kuinka puhdistaa ihoa. Joillekin voi riittää pelkkä kasvovesi puhdistukseen. 

Tässä teille pieni tietopaketti puhdistustuotteista, kasvovesistä sekä misellavesistä. Jossain vaiheessa kirjoitan kasvojen kuorinnasta ja naamioista, voiteista, seerumeista/boostereista ja ihovedestä. Aiheet kasvojen hoidossa ei todellakaan lopu kesken :)

Minkälaisia puhdistustuotteita sinä käytät? Oletko jo löytänyt itsellesi sopivat tuotteet? Jos sinua jäi mietityttämään miten löydät itsellesi hyvät ja sopivat puhdistustuotteet laita ihmeessä minulle kysymyksiä sinulle sopivista tuotteista. Voit laittaa niitä kommentteihin tai lähettää sähköpostilla beautysoul.arja@gmail.com.

Vastaan mielelläni <3 

Ihanaa päivää Sinulle!


Kommentit

Suositut tekstit