AIKUISEN NAISEN POSKIPUNA

Minulle usein esitetty kysymys on "Minkälaisen poskipunan kannattaa aikuisen naisen valita?"


Malli Riikka Lehtonen
      Malli: Riikka Lehtonen 

Se onkin hyvä kysymys, mutta ehkä aloitetaan ihan alusta poskipuna asia.

Miksi sinun on hyvä käyttää poskipunaa?

Aikuiselle naiselle poskipuna on meikkituote, jota käytetään tuomaan eloa ja hehkua kasvoille. Poskipunan käyttö auttaa sinua korostamaan kasvonpiirteitäsi ja antaa terveen ja pirteän ilmeen.

Poskipunan valinta aikuiselle iholle 

Kun sinä valitset poskipunaa on tärkeää ottaa huomioon oma ihosi sävy ja tyyppi. Yleisesti ottaen vaalealle iholle sopivat vaaleanpunaiset ja persikkaiset sävyt, kun taas oliiviselle tai tummemmalle iholle sopivat koralliset, ruskeat tai pronssiset sävyt. 

Poskipunan koostumus vaihtelee eri tuotteiden välillä. Yleisimmin poskipunat ovat

  • jauhemaisia
  • voidemaisia tai 
  • nestemäisiä

Jokaisella koostumuksella on omat ominaisuutensa, ja valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja iho tyypistäsi.

Jauhemainen poskipuna

Jauhemaiset poskipunat ovat yleisimpiä ja helpoimpia käyttää. Ne ovat usein pigmenttisiä ja hienojakoisia, mikä tekee niiden levittämisestä tasaisen ja luonnollisen näköistä. Jauhemaiset poskipunat sopivat erityisen hyvin rasvoittuvalle tai normaalille iholle, sillä ne auttavat kontrolloimaan ihon kiiltoa. Käytä jauhemaisen poskipunan levitykseen sivellintä.

Voidemainen poskipuna

Voidemaiset poskipunat ovat koostumukseltaan pehmeitä ja kosteuttavia. Ne levittyvät iholle helposti ja antavat luonnollisen hehkun. Voidemaiset poskipunat sopivat erityisesti kuivalle tai aikuiselle iholle, sillä ne eivät korosta ihon kuivuutta tai ryppyjä. Niitä voi levittää sormilla, sienellä tai siveltimellä.

Nestemäinen poskipuna

Nestemäiset poskipunat ovat kevyitä ja ohuita koostumukseltaan. Ne levittyvät tasaisesti iholle ja sulautuvat luonnollisesti. Nestemäiset poskipunat sopivat useimmille ihotyypeille ja erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle. Nestemäinen poskipunan voit levittää sormin tai siveltimellä. Ne antavat usein kevyen ja heleän lopputuloksen.

Lisäksi on olemassa myös geelimäisiä ja kermamaisia poskipunia, jotka tarjoavat omat etunsa ja lopputuloksensa. Jotkut tuotteet voivat myös yhdistää eri koostumuksia, esimerkiksi jauhemaisen ja voidemaisen poskipunan.

Valitse laadukas poskipunatuote, joka sopii ihosi sävyyn ja tyyppiin. Kokeile eri sävyjä ja koostumuksia löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Jos sinulla on kuiva ja ikääntyvä iho, jossa juonteita suosittelen valitsemaan voidemaisen tai nestemäisen poskipunan.

Poskipunan levittämisessä kannattaa noudattaa seuraavia vinkkejä:

  • Aloita kevyesti ja lisää tarvittaessa. On parempi lisätä poskipunaa vähitellen kuin käyttää liikaa kerrallaan.
  • Käytä poskipunasivellintä tai sormenpäitäsi levittämään poskipuna poskille. Aloita poskipunan levitys poskipäiden korkeimmalta kohdalta ja häivytä väriä kevyesti poskipäiden suuntaan.
  • Varmista, että poskipuna sulautuu luonnollisesti ihoon. Voit häivyttää väriä kevyesti sormenpäillä tai meikkisienellä, jotta lopputulos näyttää luonnolliselta.
  • Muista sovittaa poskipunan sävy muiden meikkituotteidesi kanssa. Esimerkiksi huulipunan tai luomivärien sävyt voivat vaikuttaa siihen, millainen poskipunan sävy sopii parhaiten.

Poskipunaa käytettäessä on tärkeää kokeilla erilaisia sävyjä ja tekniikoita löytääksesi itsellesi sopivimman tyylin. 

Ole rohkea kokeilemaan erilaisia värejä ja tekniikoita, ja luota omaan tyyliisi ja mieltymyksiisi.

-Arja

Kommentit

Suositut tekstit