RULLAAKO MEIKKIVOIDE IHOLLA?


Olen ollut kosmetiikka-alalla ja myynyt kosmetiikkaa jo 37 vuotta. Maskeeraajan ja kosmetologin työssäni olen saanut todella paljon kysymyksiä ja ihmettelyjä meikkivoiteista. 

Miten valita oikea väri, miksi meikkivoide ei pysy iholla, miksi tuote oli kaupassa hyvä mutta ei toimikaan enää kotona? Miksi minulle käy meikatessani, että kun olen laittanut ensin puhtaalle iholle kasvovoiteen ja sitten levitän meikkivoidetta niin se vain "rullaa" ihollani. Tai, että vaikka olen aamulla meikannut ja meikki näytti hyvältä se on päivän aikana jotenkin "hävinnyt" kasvoiltani? 

Onko tuttua? Miksi näin tapahtuu? 

Oletko tullut ajatelleesi, että meikkivoiteesi ja kasvovoiteesi eivät ehkä olekaan sopivia yhdessä tai, että meikkivoide ei ole sinun ihotyypillesi sopiva tuote. Meikkivoiteiden tuotepohja rakentuu erilaisille raaka-aineille ja tämä juuri vaikuttaa siihen miten meikkivoide käyttäytyy ihollasi. 

Sinun, kyllä juuri sinun tulee tietää MINKÄLAISTA MEIKKIVOIDETTA SINUN TULEE KÄYTTÄÄ. 

MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ MEIKKIVOITEISTA 

Meikkivoiteet ovat yleensä vesipohjaisia, öljypohjaisia ja silikonipohjaisia tuotteita. Näillä jokaisella tuotteella on oma "käyttötarkoituksensa". Pelkästään tuo meikkivoiteen raaka-aine ei yksistään aiheuta iholla rullaamista vaan tuote yhdessä

 •  ihotyypin kanssa
 •  iholla käytettävän kosteusvoiteen kanssa 
 •  primerin eli meikinkiinnitysaineen kanssa 

Edellä mainittujen koostumukset vaikuttavat yhdessä siihen miten meikkivoide käyttäytyy ihollasi eli näiden kaikkien kolmen asian tulisi sopia yhteen. 

Meikkivoiteen ja meikkivoiteen alle levitetyillä tuotteilla tulisi olla sama raaka-aine koostumus, muuten ne saattavat hylkiä toisiaan! Ja mitä tämä sitten tarkoittaa? 

KUN MENET MEIKKIVOIDE OSTOKSILLE Sinun tulee tietää seuraavat asiat JO ennen kuin menet meikkivoide ostoksille (kun ehkä mietit vain meikkivoiteen sävyä), 

- ihotyyppisi 
- mitä toivot meikkivoiteeltasi (ohut, peittävä, matta, kestävä, vedenkestävä tms.) 
- minkälaista kosteusvoidetta käytät meikin alla 

Sinun tulee siis valita meikkivoide omiin tarpeisiin ja ihotyypillesi sopivaksi! 

IHOTYYPPISI?
onko sinulla 
 • kuiva iho 
 • sekaiho 
 • rasvainen iho
 • normaali iho 
onko sinulla 
 • couperosaa iholla 
 • oletko taipuvainen atooppiseen ihoon 
 • onko ihosi herkkä 
 • onko muuta peitettävää, epäpuhtauksia/akne tms. 

Jos sinun on vaikea itse arvioida ihosi kunto ja ihotyyppisi, tai et sitä vielä tiedä niin suosittelen käymään ammattilaisen esim. kosmetologin, meikkaajan tai maskeeraajan luona. Pyydä häntä katsomaan mikä ihotyyppi sinulla on ja auttamaan sinua tuotevalinnoissa niin ihonhoitoon kuin mahdollisesti meikkiin. 

MIETI MITÄ TOIVOT MEIKKIVOITEELTASI? 
- pitääkö sen olla kevyt ja ohut 
- mattapintainen 
- vai haluatko, että meikkivoide on peittävä 
- paljon pigmenttiä 
- vedenkestävä 
- tuleeko meikkivoiteen olla pitkäkestoinen

VESI-, ÖLJY- JA SILIKONIPOHJAISET MEIKKIVOITEET 

VESIPOHJAINEN MEIKKIVOIDE 
Sopii monelle ihotyypille. Tuote on kevyt ja tekee iholle ohuen ja kuultavan meikkipinnan. Se sulautuu upeasti ihoon, mutta vesipohjainen meikkivoide lähtee helposti iholta, varsinkin esim. kyyneleiden ja hien mukana ja silloin on pohjameikkiä vaikea korjata.

Usein näissä tuotteessa on jotain ihoa kosteuttavia ainesosia esim. skvalaania (skvalaania meillä on luonnostaan ihossa, se on luonnollinen ainesosa, hajuton ja läpinäkyvä öljy joka kosteuttaa ihoa ja uudistaa ihon hydrolipidikalvoa), glyseriiniä (se on ns. sokerialkoholi ja voi olla synteettinen tai kasviperäinen, kosteuttaa ja suojaa ihoa, elvyttää ihon omaa suojabarriääriä), lähdevettä, koivunmahlaa, marjoja kuten lakkaa tai puolukkaa. Tiedät, että kyseessä on vesipohjainen kun ainesosalistan ensimmäisenä on vesi. Ainesosan loppupäästä voi löytyä öljy ja silikoni. 

ÖLJYPOHJAINEN MEIKKIVOIDE 
Sopii etenkin kuivalle iholle. Öljypohjainen meikkivoide on usein paksumpi ja runsas koostumukseltaan ja se myös ravitsee ihoa. Rasvaiselle iholle ei välttämättä ole se paras meikkivoide, mutta toisaalta meikkivoiteen öljy voikin sulautua kauniisti rasvaisen ihon oman öljyn kanssa kunhan meikkivoidetta on käytetty todella ohuesti. Öljypohjainen meikkivoide tekee ihosta terveen ja hehkuvan näköisen ja siksi on erinomainen tuote sellaisella iholla josta tuntuu, että iho kaipaa päivän aikana lisää kosteutta. Nämä meikkivoiteet ovat runsas pigmenttisiä, joten ne ovat yleensä hyvin peittäviä.

Öljypohjaisen meikkivoiteen tunnistat siitä, että ainesosalistan ensimmäisenä löytyy öljy/Oil esim. mineral oil, Argon oil, Paraffin oil, Petroleum oil, Almond oil ja huomaa, että näitä löytyy enemmänkin. . Oil-sanan tilalla voi olla muita öljypohjaan viittaavia ainesosia kuten isodecyl oleate, decyl oleate, cetyl alcohol, ethylhexyl palmitate, stearic acid ja lanolin.

SILIKONIPOHJAINEN MEIKKIVOIDE 
Nämä tuotteet sopivat eri ihotyypeille, mutta erityisesti se on hyvä valinta rasvaiselle iholle, koska silikonipohjainen meikkivoide tasoittaa ihoa ja peittää hyvin suuret ihohuokoset ja näpyt. Tämä meikkivoide on myös hyvä valinta kuivaihoiselle, koska se muodostaa iholle ohuen tuotekerroksen joka sitoo alleen kosteutta. Silikonipohjaisia meikkivoiteita kuvaillaan usein termeillä silkkinen, vedenkestävä, pitkäkestoinen, high definition, HD, ultra HD tai photo finish. Tuotetta on helppo levittää ja se liukuu iholla ohueksi kerrokseksi ja tekee ihosta mattapintaisen. 

Tämän tuotteen ainesosalistalla on ensimmäisenä silikoni tai joskus voi olla jopa vesi ja sen jälkeen on silikoni. Sen tunnistaa sanoista methicone- ja siloxane päätteistä esim. dimethicone, cyclomethicone, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, trisiloxane, trimethicone, trimethylsiloxysilicate, caprylyl methicone ja phenyl trimethicone

MEIKKIVOITEEN VÄRI

Meikkivoiteen värin tulee olla mahdollisimman lähellä omaa ihon väriäsi. Sen tulee sopia kasvojen ja kaulan väriin. Pyri välttämään kasvojen ja kaulaan tulevaa värirajaa.

Testaa meikkivoidetta kasvojen ja kaulan liittymä kohtaan, näin näet, että väri sulautuu molempiin.

ELI SUMMA  SUMMARUM

Meikkivoiteella pyritään saamaan iholle terveen näköinen hehku. Sen tehtävänä on tasoittaa ja kirkastaa ihon väriä, peittää ihon mahdollisia virheitä ja luoda hyvä pohja muulle meikille.

Muista kuitenkin, että ihonhoito on tärkeää jotta saadaan iholle kaunis meikki. Mitä paremmassa kunnossa kasvojen iho on sen kauniimpi ja paremmin pysyy meikki.

Meikkivoidetta hankkiessasi muista, että silikonipohjainen meikkivoide toimii silikonipohjaisen pohjatuotteen kanssa, vesipohjainen meikkivoide toimii vesipohjaisten pohjatuotteiden kanssa jne. Kun noudatat tätä ohjetta, tulet olemaan tyytyväinen meikkivoiteeseesi.

Älä liikaa mieti kauden trendejä tai sosiaalisenmedian tuomia trendejä! Keskity enemmän siihen mitä itse haluat meikkivoiteeltasi ja meikkityyliltäsi. Keskity siihen, mitä sinun ihosi tarvitsee tänään, tässä hetkessä, juuri nyt. Meikillä korostat persoonallisuuttasi.


Toivon, että tästä oli Sinulle apua meikkivoiteesi hankkimiseen!

                        -Arja 

Kommentit

Suositut tekstit