Miten valmistella iho juhlameikkiä varten?

JUHLAT TULOSSA JA HALUAT SAADA ITSELLESI HEHKEÄN JUHLAMEIKIN

Olen vuosien aikana meikannut todella paljon erilaisia asiakasmeikkejä ja varsinkin hää- ja juhlameikkejä. Hyvin usein olen itsekseni miettinyt kun asiakas on istuutunut meikkituoliin ja odottaa, että aloitan meikkaamisen...mietin miten saan asiakkaani kuivan ja punakan tai rasvaisen ja epäpuhtaan ihon loistamaan kauniina ja heleänä meikin kanssa. Ja meikin kestämään!

Totuushan on, että vaikka meikki on kuinka kaunis ja hyvin tehty...ei se peitä huonosti hoidettua tai kuivaa ihoa!

Meikillä saadaan toki tasoitettua ihon väriä, sävyä ja pintaa, mutta huonosti hoidettu iho näkyy meikin alta.

Ihanne olisi, että kun aikaa varataan olisi mahdollisuus käydä asiakkaan kanssa läpi ihon tilanteen, tarpeet ja tämän hetkisen kunnon sekä tarvittaessa varata aika myös kasvohoitoon. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista!

No mitä teen yllä mainitussa tilanteessa? Jos minulla on hyvin aikaa varattuna, pikainen puhdistus tuotteilla, teen kevyen kuorinnan esim entsyymikuorinta ja sen jälkeen laitan asiakkaalle kasvonaamion esim. "tuhkimonaamio" tai joku muu hänen ihon tarpeen mukaan. Naamion jälkeen ihohoitovesi/seerumi/silmänympärysvoide/kosteusvoide ja mahdollisesti aurinkovoide. TAI jos aikaa on vähän, silloin pyrin kosteuttamaan ihoa hyvin ihohoitovettä kerrostaen, pikanaamio ja seerumi/silmänympärysvoide sekä kosteuttava ja kiinteyttävävoide. 

Ja jos mahdollista niin käytän esim. Gua Sha lastaa tai rullaa apuna, näin saan asiakkaan iholle nopeasti liftaavan vaikutuksen ja Gua Sha lastalla/rullalla saa myös turvotusta hyvin pois kasvoilta. 

Näissä tuotteiden valinnoissa tuleekin olla tarkka, jotta ne toimivat hyvin asiakkaan iholla ja meikin kanssa. Tämä saattaa olla uuden asiakkaan kanssa haastavaa. Tutun asiakkaan ihotyyppi on jo tuttu, tiedän miten se käyttäytyy erilaisten tuotteiden ja meikin kanssa. 

Ihonhoito tuotteiden valinnassa tulee olla tietoinen niiden koostumuksesta, jotta tiedän mikä meikkituote sopii.

ALOITA IHONHOITAMISESI HYVISSÄ AJOIN ENNEN JUHLAPÄIVÄÄ 

Onkin tärkeää, että kun tiedät juhlan tulevan ja haluat tulla juhlameikkiin tai teet juhlameikin itse niin iho pitää valmistella meikkiin!

Ihon valmistelu tulee siis aloittaa ajoissa!

Jos sinulla on mahdollisuus niin tule ensin kasvohoitoon. Kasvohoidossa katsotaan mikä ihon tilanne ja tarpeet on tällä hetkellä ja mitä tehdään. Kosteuttavaa, kiinteyttävää, liftaavaa vai syväpuhdistusta tms. 

Mahdollisuus on myös tulla mikroneulaushoitoon pari päivää ennen juhlaa. Mikroneulauksella saadaan iholle niin kuivalle iholle kuin rasvaisellekin iholle ihan mielettömän kaunis hehku. 

Ja kasvohoidon jälkeen on tärkeää, että hankit hyvät kotihoitotuotteet, joilla jatkat ihosi hoitoa kotona.

Ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla kasvohoitoon ennen juhlapäivää, ei hätää! Voit tehdä kotonasi tarvittavaa ihonhoitoa.

TEE PÄIVITTÄIN 

1. Puhdista kasvosi ja kaulan iho päivittäin, joko kaksoispuhdistus (öljyputsari+joku toinen sinulle sopiva putsari) tai yhdellä puhdistustuotteella. Tee puhdistus iltaisin (saat kaikki päivän aikana tulleen lian pois sekä meikin). Useimmille riittää aamuisin pelkkä vesipesu.

Seuraavat toimenpiteet aamuisin ja iltaisin!

2. Ihonhoitovesi/kasvovesi, käytä puhdistuksen jälkeen. Ihonhoitovedet myös puhdistavat, desinfioivat, mutta ennenkaikkea kosteuttavat ihoasi. Käytä kerrostaen, 2-5x! Levitä ja taputtele vesi kasvoillesi.

3. Silmänympärysvoide/-geeli, laita nuppineulanpään kokoinen tippa. Levitä alaluomelle ja kulmien alapuolen iholle, vältä liikkuvaa luomea. 

4. Seerumi, sinun ihollesi sopiva.

5. Kosteusvoide sinun ihollesi sopiva.

TEE VIIKOTTAIN 

1. Kuorinta, sinun ihotyypillesi sopiva. Ihotyypistäsi riippuen joko kerran viikossa tai joka toinen viikko tai jos sinulla on kovin ohut iho niin ehkä riittää harvemminkin. Kuorinnalla saadaan poistettua iholta kuollut ihosolukko, iho kirkastuu ja väri on tasaisempi.

2. Kasvonaamio, sinun ihotyypillesi sopiva. Kasvonaamio on sellainen jonka voit laittaa ihollesi useammin viikolla. Siihen tietysti vaikuttaa minkä tyyppisesta naamiosta on kyse. Voit valita syväpuhdistavan, heleyttävän, kosteuttavan, kiinteyttävän, liftaavan ym.

Jos epäröit mikä ihotyyppi sinulla ja mitkä ihon hoitotuotteet otat kotikäyttöön niin autan mielelläni! Tai otat yhteyttä johonkin oman paikkakuntasi ammattilaiseen.

PÄIVÄÄ ENNEN JUHLAPÄIVÄÄ 

Tee kuorinta ihollesi ja laita kasvonaamio.  Jos et halua tehdä kuorintaa niin laita kasvonaamio juhla aamuna kasvoillesi. Meikistäsi tulee upea ja hehkuva!❤️

Näillä vinkeillä tulet saamaan hehkuvan ihon ja toki tarkoitus on, että teet ihonhoitoa muutenkin, jatkuvasti, joka päivä.

Tee ihonhoidosta tapa, rutiini kuten hampaiden pesu! Ja iho kiittää, niin myös sinä kun huomaat ihosi voivan hyvin😍


-Arja
Kommentit

Suositut tekstit