Kaksoispuhdistus ihonhoitoon


Kaksoispuhdistus, onko sinulle täysin uusi juttu? Vai joko se on sinunkin ihonhoito rutiiniin kuuluva puhdistustapa? 

Kaksoispuhdistus ihonhoidossa on todella suosittua Koreassa sekä muualla päin maailmaa.

Minä kuulin kaksoispuhdustuksesta joitakin vuosia sitten, kun etsin silloiseen hoitolaani ja verkkokauppaani ihonhoitotuotteita. Silloin korealainen kosmetiikka alkoi olla Suomessa suosittua, samaan aikaan kun kotimaista luonnonkosmetiikka alettiin arvostamaan suuresti ja sen käyttö lisääntyi.

Mutta palataan takaisin tuohon kaksoispuhdistukseen, mitä se on? Se tarkoittaa, että iholle tehdään kaksiosainen puhdistus eli todellakin käytetään kahta eri puhdistustuotetta. Kasvot puhdistetaan öljy- ja vesipohjaisella tuotteella. 

Kaksoispuhdustuksessa öljyputsari irrottaa hyvin meikin ja lian ja maitomainen-, geeli- tai vaahtoputsari puhdistaa ihoa.

Kaksoispuhdistus, öljyputsari, maitomainen putsari

Kaksoispuhdistus on hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille. Suosittelen kuitenkin käyttämään öljyputsarin kaverina maitomaista putsaria. Geeli- ja vaahtoputsarit voivat olla joillekin ihotyypeille liian "puhdistavia" ja siten  rasittaa ihoa. Tietysti jos olet todennut, että geeli- tai vaahtoputsari on sinun juttusi ja sopii ihollesi, niin silloin käytät sitä tuotetta.

Kasvojen puhdistuksessa voi kuitenkin tehdä "helposti" virheitä. Jos on käytössä väärät tuotteet tai tekniikka. Silloin voi käydä niin, että iho meneekin tosi huonoon kuntoon. 

Jos kasvot tuntuu puhdistuksen jälkeen kuivalta vielä monen tunnin jälkeen, on sinulla todennäköisesti jotain korjattavaa ihonhoidossa. Myös finnit, ihon rasvoittuminen tai kuivuminen voi olla merkki siitä, että putsari tms on väärä. Täytyy kuitenkin muistaa ettei putsari tai ihonhoitotekniikka ole aina iho-ongelmien ainoa syy.

Sen kuitenkin olen omasta kokemuksesta sekä kosmetologin ja maskeeraajan työssäni huomannut, että kaksoispuhdistus tekee ihosta ihanan pehmeän.

Kaksoispuhdistuksen vaiheet

1. Öljypuhdistus

Lämmitä öljyputsaria käsilläsi, hieromalla käsiä yhteen ja levitä putsari sen jälkeen kuivalle iholle. Hiero tuotetta pyörivin liikkein kasvoilla, kaulalla ja decoltee alueella. Näin saat meikin, lian ja myös aurinkovoiteet irtoamaan iholta. Kannattaa muistaa hieroa tuotetta erityisesti niin kohtiin missä on epäpuhtauksia kuten nenänpielet ja leuka.

Öljyputsari lämmittää mukavasti ihoa ja hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja tuntuu mukavalta.

Öljyputsarit ovat yleensä kevyesti veden kanssa vaahtoavia ja koostumuksesta riippuen sen voi pestä pois vedellä, pyyhkiä pois vedellä kostetulla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä. Kaksoispuhdistuksessa suosittelen kuitenkin laittamaan seuraavan vaiheen puhdistustuotteen suoraan öljyputsarin päälle, silloin öljy suojaa ihoa liialta kuivumiselta. 

Öljypuhdistustuotteita on markkinoilla erilaisia. Löytyy öljymäisiä, balmimaisia ja geelimäisiä. Jokaisen kannattaa tutustua ja kokeilla erilaisia tuotteita, että löytää itselleen sopivan öljyputsarin.

2. Maitomainen-, geelimäinen tai -vaahtopuhdistus

Suosittelen maitomaista putsaria. Se on hellävarainen ja sopii kaikille. 

Ota maitomaista putsaria ja levitä sitä suoraan öljyputsarin päälle, kostuta sormet vedellä ja jatka pyöriviä hierovia liikkeitä.

Kun olet hetken aikaa hieronut tuotetta kasvoille, kaulalle ja decolte alueelle pese se pois vedellä, kostealla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä.

Kaksoispuhdistus, öljyputsari, maitomainen putsari

Säännöllinen puhdistus on kaiken perusta kasvojen ihonhoidossa.

Puhdistuksen jälkeen on sitten kosteutuksen ja voiteen vuoro.

Miltä kuulostaa kaksoispuhdistus? Suosittelen kokeilemaan. Sen voi tehdä joka ilta tai vaikka muutaman kerran viikossa. Kannattaa kokeilla ja katsoa kuinka usein oma iho tarvitsee kaksoispuhdistuksen. Jos iho tuntuu todella kuivalta ja hilseilee, silloin suosittelen käyttämään pelkästään öljyputsaria jonkin aikaa. Aamuisin riittää monille pelkkä maitomainen-, geeli- tai vaahtopuhdistus, kun taas kuivaihoiselle riittää aamulla pelkkä vesipesu. 

Muistathan, että kasvot tulee puhdistaa niille tarkoitetuilla tuotteilla joka päivä vaikka ei käyttäisi meikkiä!

Sitten vaan kaksoispuhdistusta kokeilemaan!😍

-ArjaKommentit

Suositut tekstit