Yksi suurimpia meikki muutoksia meikkaaja-maskeeraajan urani aika



Valmistuin meikkaajaksi ja maskeeraajaksi 90-luvun puolivälissä ja nyt on jo 28 vuotta tätä ihanaa uraani takana!

Paljon on tapahtunut meikki ja yleensäkin kosmetiikka maailmassa sinä aikana.

Meikkitrendejä ja -tyylejä on ollut paljon, niitä tulee ja menee...jotkut jäävät.

90-luvulta vuoteen 2024 on tapahtunut paljon muutoksia meikkimaailmassa. Niistä suurimpia ovat olleet tekniikan kehitys, trendit ja myös kulttuurilliset vaikutteet.

90-luvulla meikit olivat usein luonnollisia ja hillittyjä, vaikka käytettiinkin tummia meikkivärejä ja kynsilakkoja. Ruskean ja viininpunaiset sävyt olivat silloin suosittuja sekä monilla huulipunalta näyttävä ruskea mattahuulikiilto oli käytössä. Silmämeikissä tummat rajaukset olivat tyypillisiä, ja ripset harjattiin yleensä erittäin tuuheiksi ripsiväriä avulla.

Vuosikymmenten saatossa meikkityylit ovat muuttuneet monin tavoin. Esimerkiksi 2000-luvulla korostettiin enemmän kiiltoa ja moniulotteisuutta meikeissä. Korostus oli tärkeä osa meikin viimeistelyä, ja huulikiiltoja ja hohtavia luomivärejä käytettiin runsaasti. Myös silmien korostaminen erilaisilla väreillä ja häivytyksillä tuli suosituksi.

Teknologian kehitys on ollut merkittävä tekijä meikkityylien muutoksessa. Ja varsinkin sosiaalisen median yleistymisen myötä meikkivideot ja -kuvat ovat tulleet valtavirraksi, mikä on vaikuttanut ihmisten käsitykseen siitä, mitä on kaunista ja muodikasta. Eri some-alustojen, kuten Instagramin ja YouTuben, kautta meikkitaiteilijat ja -harrastajat ovat jakaneet erilaisia meikkitutoriaaleja, joista on tullut suosittuja ja vaikuttaneet suuresti siihen, miten meikkityylejä ymmärretään ja toteutetaan.

2020-luvulla meikkityyleissä näkyy entistä enemmän monimuotoisuutta ja kulttuurien vaikutteita. Esimerkiksi erilaisten sävyjen ja tekniikoiden käyttö on monipuolistunut, mikä on rikastuttanut meikkimaailmaa ja tuonut esille erilaisia kauneusihanteita eri puolilta maailmaa. Myös kosmetiikan ekologisuus ja kestävä kehitys ovat nousseet entistä tärkeämmiksi teemoiksi, mikä on vaikuttanut esimerkiksi siihen, millaisia tuotteita käytetään ja millaisia trendejä noudatetaan.

Kasvojen varjostaminen ja korostaminen ovat olleet merkittäviä niin meikin kuin meikkitaiteen kehityksen osa-alueita, ja niissä on TODELLAKIN tapahtunut muutoksia vuosien varrella.

Varjostaminen ja korostaminen ovat olleet osa meikkaamista jo pitkään, mutta niiden suosio ja toteutustavat ovat muuttuneet. Aiemmin varjostamista ja korostamista saatettiin tehdä varsin voimakkaasti ja selkeästi rajaten, kun taas nykyään pehmeämpi ja luonnollisempi lopputulos on suositumpi.

Esimerkiksi 90-luvun meikkityylissä varjostaminen ja korostaminen olivat yleensä hillitympiä ja vähemmän monimutkaisia kuin nykypäivänä. Silloin korostus ja varjostus tehtiin usein yleisemmällä tavalla, eikä moniulotteisuuteen panostettu yhtä paljon kuin nykyään.

2020 luvulla varjostus ja korostus alkoivat saada enemmän huomiota meikkitaiteen kehityksessä ja muutoksissa. Siirryttiin korostuksen ja varjostuksen taitavaan käyttöön kasvojen muotoilussa niitä taitavasti hyödyntäen. Erilaiset tuotteet kuten korostusvoiteet, aurinkopuuterit ja poskipunat mahdollistivat kasvojen muotoilun ja ihon hehkun korostamisen entistä monimuotoisemmalla tavalla.


Nykyään trendikästä onkin luoda kasvoille moniulotteisuutta eri tuotteilla ja tekniikoilla. Esimerkiksi contouring-tekniikka, jossa varjostetaan ja korostetaan kasvojen eri osia tarkasti, on noussut erittäin suosituksi viime vuosina. Tämä tekniikka mahdollistaa kasvojen muotoilun yksityiskohtaisesti ja se tuo esille poskien luut, nenän muodon ja leuan linjaukset.


Haluan kuitenkin hiukan kyseenalaistaa tätä nykyajan trendiä ja tyyliä kasvojen varjostamisella ja korostamisella eri meikkituotteilla.

Mielestäni tulee muistaa, että meidän ei tarvitse joka päivä, jokaisessa eri tilanteessa ja tilaisuudessa käyttää varjostuksia ja korostuksia niin vahvasti kuin mitä trendi nyt on. Liian vahvoilla meikeillä ja varsinkin niitä liian paksusti käytettäessä tulos ei olekaan niin kaunis ja sopiva normaaliin arkielämään, oli kyseessä sitten päivä- tai juhlameikki.

Varsinkin aikuisen naisen meikissä tulee olla tarkka mitä ja miten käyttää tuotteita. Aikuisen naisen iho on usein jo ohut ja kuivahko. Siinä on juonteita ja voi olla hormonaalista näppyä.

Meikkituotteet kannattaa valita tarkkaan ja niiden käytössä muistaa edelleen lause "Less is more" eli vähemmällä saa kauniimman meikin aikuiselle iholle.

Tutustu ja kokeile erilaisia tuotteita ja näin saat varmuuden mikä on juuri Sinulle se oikea. 

Ja kannattaa aina muistaa, että juuri tämän vuoksi me alan ammattilaiset olemme olemassa ja mielellämme palvelemme ja autamme juuri Sinua löytämään oikeat tuotteet ja meikkityylit!

-Arja ❤️



Kommentit

Suositut tekstit